Yrittäjä Janne Kerttula urakoi Raahen kaupungin puistotöitä, johon hän tarvitsee turvallisen ja tehokkaan vesakkoleikkurin. Tärkein kriteeri on päästä pensaiden alasajoon mahdollisimman vähin vaurioin. JAK-spiraalileikkurin uudenlainen tekniikka kiinnosti Kerttulaa ja sen siistin leikkuujäljen näkeminen sinetöi hankintapäätöksen.

“Kaupungin puistotöissä turvallisuus on ykköstekijä, sillä työt tehdään usein alueilla, joissa liikkuu ihmisiä. Pihoissa ja tienvarsilla sinkoilevat kivet ovat merkittävä vaaratekijä. Siksi halusin vesakkoleikkurin, joka ei murskaa kuten ketjumurskain ja josta tavara ei lennä ympäriinsä. Mietin ensin muita vaihtoehtoja, mutta pensaiden leikkuuseen tämä sopii mielestäni ehdottomasti parhaiten, koska leikkuujälki on kuin saksilla leikattu.

JAK-spiraalileikkuri oli minulle uusi tuttavuus ja sen toimintaperiaate herätti kiinnostukseni. Käytössäni on 5 tonnin tela-alustainen kaivinkone, johon JAK-vesakkoleikkuri voitiin liittää. Yllätyin miten tehokasta työtä leikkuri tekee vähällä voiman tarpeella.

Ensi alkuun hankin 1-teräisen vesakkoleikkurin, mutta vaihdoin sen sittemmin isompaan, jolla voin työstää laajempia alueita nopeasti. Tein juuri 18 metriä leveää vyöhykettä, jonka sain leikattua yksillä jäljillä. Leikkuri ei paina paljon mitään, joten sillä voi työskennellä kauempaakin.

Minulle JAK-spiralileikkuri on täsmätyökalu, jolla saan tietyt työvaiheet tehtyä helposti ja tehokkaasti

Tarkan työn tekijä hankaliinkin paikkoihin

Minulle JAK-spiralileikkuri on täsmätyökalu, jolla saan tietyt työvaiheet tehtyä helposti ja tehokkaasti. Puistotöiden lisäksi sitä on käytetty metsissä, pajukon leikkuussa. Spiraalileikkuri sopii sellaisen puun kaatamiseen, jota ei tarvitse kerätä talteen.

JAK-leikkurilla pääsee herkkiinkin paikkoihin ja pieniin väleihin. Sillä saa rapsittua puustoa pois tarkasti. Se sopii myös jyrkkien ojien ja luiskien työstöön sekä vesistöjen lähelle. Työt saa tehtyä koneella turvallisesti kurottamalla.

Leikkuujälki JAK-spiraalileikkurilla on todella niin hyvä, että sitä ei voi oikein verrata muihin. Puutarhuri-vaimonikin antoi hyväksynnän laitteelle, sillä kotipihamme pensaat olivat leikkuun jäljiltä hyvässä kunnossa ja ne ovat lähteneet hyvään kasvuun käsittelyn jälkeen.

Yllätyin miten tehokasta työtä leikkuri tekee vähällä voiman tarpeella

Uusia työmahdollisuuksia urakoitsijoille

Suosittelen JAK-spiraalileikkuria monipuolisten töiden tekijöille, esimerkiksi kaupunkien puistotöihin ja kiinteistöhuoltoyhtiöille. Minulle spiraalileikkuri on avannut uudenlaisia työmahdollisuuksia. Tällä hoituvat esimerkiksi säännöllisin väliajoin tehtävät ojien ja pensaikkojen ylläpitohommat todella rivakasti. Uskon, että nämä keikat lisääntyvät, kun asiakkaan työjohdossa huomataan, mihin kaikkeen laite pystyy. Spiraalileikkuri voittaa raivaussahan 10-0, se on selvää.”

COPYRIGHT 2019